Khusus Untuk Founder Fesyen Yang Nak Upgrade Bisnes & Menjual Dengan Website

Panduan Bina Website Fashion Jenama Anda Sendiri

 Siap 1 Hari!

(Tanpa perlu kemahiran teknikal atau kena upah orang)
Apa yang anda bakal belajar?

Gameplan

Belajar strategi & cara sebenar bagaimana brand fesyen buat jualan 6 angka secara konsisten dengan 3 strategi evergreen.

Technical

Setup terus website ecommerce anda sendiri dari segi design website, info produk, pengurusan stok dan tips & tricks.

Domain

Beli & setup terus .com brand anda sendiri supaya website anda nampak lebih profesional & boleh buat iklan conversion.

Nak Upgrade Bisnes Fesyen Anda Guna Website Tapi Tak Tahu Macam Mana?

Tak Faham Strategi Menjual Di Website

Teringin nak upgrade bisnes fesyen sedia ada ke website tapi masih lagi kurang jelas dengan strategi & gameplan website.

Harga Outsources Bina Website Terlalu Mahal

Nak hire web developer untuk bina website bisnes anda tapi garu kepala bila dengar harga 'upah'.

Dah Cuba Guna Website Tapi Tak Ada Sales

Run iklan ke Whatsapp okay je, tapi bila run ke website tak jadi & tak tahu punca kenapa tak convert.

"Selalu hadapi masalah ini? Sebab itu anda sebagai founder perlu belajar sendiri strategi & cara bina website fesyen jenama anda yang boleh menjana hingga RM100K sebulan secara konsisten & automatik!"

Lutfi Azhar, Senior Trainer - Terangi Academy

3 Komponen Utama Wajib Anda Kuasai Untuk Buat Jualan 6 Angka Dengan Website

1. Conversion

Sekadar ada website sahaja tak cukup tanpa tahu rahsia sebenar yang membuatkan customer membeli di website berkali-kali secara automatik.
Anda wajib faham dan kuasai ilmu conversion website fesyen contohnya dari segi pemilihan gambar, copywriting dan juga flow pembelian di website dan strategi rahsia lain.

2. Traffic 

Tak semua orang suka membeli di website. Anda perlu kenalpasti behaviour prospek yang sesuai dan yang pastinya berduit untuk membeli direct terus melalui website anda.
Jika anda berjaya kuasai cara bawa trafik berkualiti khusus untuk website, anda bakal memiliki sebuah 'mesin cetak duit' yang beroperasi 24 jam sehari secara automatik!

3. Optimization

"Kota Rom tidak dibina dalam sehari."
 
Sama juga untuk website yang konsisten menjana jualan lebih 6 angka sebulan secara automatik. Penambahbaikan sentiasa perlu dilakukan pada website anda.
Anda wajib kuasai ilmu membaca data untuk naikkan Conversion Rates dan juga strategi untuk meningkatkan purata nilai jualan atau Average Order Value (AOV)
Berminat Nak Tahu Lebih Lanjut? Belajar Semua Ini Dalam...

Panduan E-Commerce 101

Website Siap & Live Dalam 1 Hari!

Modul Terkini

Modul Mudah Faham Untuk Beginner. 1 Hari Website Siap!

Mudah Setup

Senang Setup Guna Template Yang Disediakan Percuma.

Workbook Lengkap

Workbook & Video Tutorial Lengkap Disediakan
PERHATIAN!
Ini Bukan Video Panduan Preview!

Follow Panduan, Website Anda Confirm Siap & Dah Boleh Jana Jualan Secara Auto.

Apa yang anda akan belajar nanti?

1. Ecommere Gameplan

Pengenalan 3 komponen utama untuk buat jualan 6 angka 100% melalui website:

  • Fundamental
  • Conversion
  • Traffic
  • Optimization
Kami BELANJA sikit ilmu mahal dari video panduan ini!
 
Antara tips & rahsia website brand2 besar nampak cantik dan profesional adalah sebab ini! 
 
Anda WAJIB menjaga  "Eye Level Alignment" pada gambar produk.
Nampak lebih kemas betul?  Kami kongsikan tips mahal ini kepada anda sebab kami sendiri pon berpengalaman menjual dalam niche fashion.

Tak tahu edit gambar? Jangan risau... Kami ada kongsikan cara edit gambar di Chapter 2 dalam video panduan ini.

2. Technical Setup

Modul yang lebih teknikal untuk anda bina sendiri website fesyen jenama anda. Semua sekali ada 11 Chapter yang anda WAJIB khatam. Antara topik yang akan didedahkan:

  • Asas Setup Website
  • Content & Copywriting Produk
  • Design Profesional
  • Penghantaran & Pembayaran
  • Flow Jualan
Kami dah compress ke semua chapter ini dalam 1 Jam. Habis video, anda apply terus dan website anda siap untuk menjual.

3. Domain Setup

Anda Juga akan diberikan pendedahan penting tentang domain .com anda sendiri antaranya:

  • Kelebihan domain .com
  • Tips pemilihan domain
  • Pembelian domain .com
  • Setup domain pada website
Mesti anda teringin nak dapatkan domain .com anda sendiri betul? Kami guide anda step by step di Chapter 11 dalam video panduan ini

Contoh Website Yang Anda Akan Peroleh Nanti

Betul Ke Boleh Jana Jualan 6 Angka Secara Automatik Dengan Website?

Lihat Sendiri Proven Results👇

Dah tak sabar nak join? Tapi sebelum itu...

Siapa Terangi Academy?

Mungkin anda masih lagi belum mengenali kami,
izinkan kami perkenalkan diri kami dahulu 👋
Terangi Academy adalah satu jenama di bawah Shoppegram. Sebuah platform khusus untuk founder atau marketer untuk bina sendiri website ecommerce mereka dengan cepat dan mudah tanpa perlu pengetahuan teknikal.
 
Dah lebih 30,000 website dibina sendiri oleh pengguna Shoppegram sejak 2019. Dengan jualan terkumpul lebih RM300 juta dalam masa tak sampai 4 tahun untuk pengguna Shoppegram.
 
Namun begitu, walaupun platform untuk membina website dah menjadi lebih mudah, masih ramai lagi founder atau marketer yang masih lagi lemah dalam sistem penjualan menggunakan website. Lagi-lagi website ecommerce yang kita tahu lebih teknikal dan advance.

Atas permintaan pengguna yang memerlukan kelas khusus melibatkan kemahiran TEKNIKAL seperti pembinaan website atau facebook ads (khusus untuk website), kami telah menyediakan pelbagai jenis workshop, video panduan mahupun webinar secara live, khusus untuk membantu founder & marketer di Malaysia.
Liputan akhbar Berita Harian sebelum Covid-19
Workshop teknikal di pejabat kami di Cyberjaya
Sharing session berkenaan website & marketing
Menjual produk sendiri 100% dengan website untuk rujukan pelajar
Workshop teknikal Facebook Ads melalui Zoom secara LIVE 
Gambar kenangan workshop offline pertama kami di PKNS Biz Point Shah Alam pada 2019.
Berbekalkan lebih 15 tahun pengalaman & kepakaran kami sebagai pendiri bisnes, platform provider, web developer dan juga performance marketer khusus untuk penjualan menggunakan website, setiap modul atau program dari Terangi Academy ini lebih fokus pada technical execution & juga basic fundamental yang sebenar.

Berbaloi Ke Dapatkan Video Panduan Dari Terangi Academy Ni?

Nilai sendiri feedback dari alumni sebelum ni.

7,694+

Pelajar Sejak 2019

30,743+

Website Terbina

RM300 Juta

Jualan Yang Telah Dijana

Nanti Dulu! Kita Nak Bagi Akses Bonus Kepada Anda!

Bonus 'Wajib Khatam' Yang Bakal Melengkapi Bisnes Fesyen Anda Bernilai RM3,989!
Bonus 1  (LIMITED OFFER 🔥) 

Video Panduan Facebook Ads Complete Technical Guide

Bernilai RM997

Zero tentang FB Ads? Kita share step-by-step video tutorial FB Ads.
Bonus 2

Template Website Catalogue Store

Bernilai RM897

Setup website anda dalam masa 2 minit. Masukkan info produk, dan website terus boleh live!
Bonus 3

Bantuan Teknikal Support Setiap Isnin-Jumaat

Bernilai RM797

Hubungi technical expert kami melalui livechat, telegram, whatsapp dll
 
Bonus 4

Template Copywriting Produk Niche Fashion

Bernilai RM501

Pening nak fikirkan copywriting yang sesuai untuk produk fashion anda? Follow sahaja template ini
Bonus 5

Workbook Lengkap Cara Setup Website

Bernilai RM797

Perlukan bahan workbook sambil setup website? Download & print terus!

Berapa Yuran Untuk Video Panduan Lengkap Macam Ni?

Total Value Yang Anda Dapat:
 RM3989 
Tetapi Untuk Yang Serius, Harga Promo Yang Anda Perlu Laburkan Adalah
 RM2997 
RM997
 RM59 Sahaja 
boleh buat 3x pembayaran dengan
Lepas ni kita Naik Harga! (Serius)

Soalan Lazim

Ya, sangat sesuai! Anda tidak perlu menjadi pakar IT untuk membina sebuah laman web untuk perniagaan anda. Video ini akan guide anda dari A-Z, semudah menggunakan Microsoft Word!

Dengan adanya sebuah website khas business anda sendiri, ianya secara tidak langsung dapat meningkatkan ‘trust’ dan juga ‘branding’ untuk jenama perniagaan anda. Jika anda ingin level up bisnes anda, kami sarankan anda untuk join.

Anda perlu edit di laptop/pc atau ipad sendiri. Persediaan material seperti gambar atau video produk adalah digalakkan bagi memudahkan proses pembinaan website.

Segala akses video panduan dan bonus akan dihantar pada email yang anda telah sertakan sewaktu pembelian.

Pada sesi workshop, anda akan bina laman web rasmi perniagaan anda dengan menggunakan platform Shoppegram.

Boleh tidak menjadi masalah. Perkara-perkara asas dan tips mahal dalam modul yang disampaikan boleh digunakan pada mana-mana platform.

Jika anda masih ada sebarang soalan, boleh terus WhatsApp kami 601157129561

100% Terangi Academy Guarantee

Website anda akan live dalam 1 hari atau wang anda akan dikembalikan jika anda tidak berpuas hati. Ini adalah komitmen kami dan jaminan untuk anda. 100% Terangi Academy Guarantee.
Disclaimer: TikTok is a Registered Trademark of TikTok.com. Google is a Registered Trademark of Google.com. Facebook or FB is a Registered Trademark of Facebook.com. Shoppegram Sdn Bhd is not affiliated with TikTok.com, Google.com & Facebook.com in any way, nor does they sponsor or approve any of products. All trademarks mentioned here are copyrighted by their respective owners
 
Terms & Conditions: All videos can be viewed in our private YouTube Playlist. Please check your email once you made your payment.

Privacy Policy: We use Google AdWords Remarketing, Facebook Ads Remarketing & TikTok Ads Remarketing to advertise this website across the Internet. All Ads Remarketing will display relevant ads tailored to you based on what parts of this website you have viewed by placing a cookie on your machine. This cookie does not in anyway identify you or give access to your computer. The cookie is used to say “This person visited this page, so show them ads relating to that page.” Ads Remarketing allows us to tailor our marketing to better suit your needs and only display ads that are relevant to you. If you do not wish to participate in our Ads Remarketing, you can opt out by visiting Ads Preferences Manager.

Refund Policy: Refund can be requested within 14 days after purchase if customer are not happy & satisfied with our product. All refund process will be done automatically via Stripe and will be refunded automatically to your debit or credit card in 5 working days.
©️ Copyright 2023. Shoppegram Sdn Bhd. All Rights Reserved. Powered by Landigram